reede, 10. november 2017

TLT AS pälvis Mustamäe linnaosa tunnustuse
 

Mõne päeva eest saime Mustamäe Linnaosa Valitsuselt meili, kus teatati, et TLT AS on pälvinud linnaosa tunnustusauhinna Mõtlev mees. Auhinna üleandmine toimub 16. novembril Mustamäe Kultuurikeskuses Kaja.
Mustamäe Linnaosa Valitsus kuulutab igal aastal välja Mustamäe kõrgeima tunnustusena auhinna Mõtlev mees laureaadi ja kingib võitjale pronkskuju, mis on 2004. aastal Männi parki paigaldatud Tauno Kangro monumentaalskulptuuri koopia. Auhindu jagatakse kahes kategoorias:
Ühiskonnaelu auhind omistatakse isikule või isikute grupile või juriidilisele isikule, kes on algatanud heategevuslikke, kultuurilisi ja ühiskondlikke projekte või kelle tegevus on edendanud mustamäelaste ühiskondlikku mõtlemist ja elujärge.
Teadus-, haridus- ja kultuuriauhind omistatakse isikule või isikute grupile või juriidilisele isikule Mustamäe teadusasutuses tehtud töö või teadusliku avastuse või märkimisväärse panuse eest Mustamäe hariduselu edendamisel või viljaka kunstiloomingu eest Mustamäel või Mustamäe kultuurielu rikastamise eest.
Sel aastal nimetati TLT AS-i ühiskonnaelu auhinna nominendiks ning meil õnnestus ka see ka võita. Auhinna määramist põhjendas linnaosa valitsus järgmiselt:
TLT AS toetab Mustamäe arengut. Alates 1963. aastast, mil valmisid esimesed Mustamäe elamud, on linnaosa arengus etendanud tähtsat rolli ühistransport. Trollid ja bussid kindlustavad mustamäelastele hea ühenduse nii linnaosa sees, kui Kesklinna ja naaberlinnaosadega. Linnaosa vereringeks olevat ühistranspordisüsteemi hoiab tasemel Tallinna Linnatranspordi AS-i koondunud veonduskompetents ning jätkusuutlikule arengule suunatud ettevõtlusstrateegia. Tegemist on Mustamäe koduettevõttega, sest TLT AS-i peakontor ning keskne bussidepoo asuvad Kadaka teel.
1963. aastal alustati esimeste Akadeemia teed kesklinnaga ühendavate bussiliinidega, mida asusid teenindama toona moodsad Ikarus-620-d. Mustamäe kasvades avati mitmed uued liinid, sealhulgas kiired ekspressühendused. 1967 alustas trolliliin nr 2, Estonia-Mustamäe, 1969 liin nr 3, Estonia-Mustamäe ja 1971 liinid nr 4 ja nr 5, Balti jaam-Mustamäe.
Ekspressliinid ja mugav trolliliiklus on teinud Mustamäest ühe parema ühendusega linnaosa. Tänaseks on TLT AS võtnud Mustamäe liinide teenindamiseks kasutusele valdavalt Euro5 ja Euro6 saastenormidele vastavad moodsad linnabussid ning hübriidid. Käesoleval ajal tegeldakse ettevõttes täiselektriliste linnasõidukite testimisega, mis pikemas perspektiivis võimaldab nii trollide kui sisepõlemismootoritega busside ja hübriidide asendamist autonoomsete saastevabade elektrisõidukitega.
TLT AS on alati arvestanud sõitjate soovide ning linnaosa vajadustega ning loonud soodsad eeldused uute tehnoloogiate kasutuselevõtuks ühistranspordis. Hästi toimiv ja logistilist reaalsust arvestav ühistranspordi taristu on eelduseks linnaosa sidususele ning elukeskkonna väärtustamisele. TLT AS on väärikas kandidaat Mustamäe tunnustusauhinnale Mõtlev mees ühiskonnaelu kategoorias.
Vestluses Mustamäe linnaosa vanemaga selgus, et mustamäelased on rahul linnaosa ühistranspordiga ning eriti kiirete kesklinnaga ühendust pidavate bussiliinidega. Väga positiivselt on Mustamäel võetud vastu hübriidid, mis trolle asendades muudavad liikluse sujuvamaks. Mõningaid probleeme nähakse linnaosa siseses transpordis. Kindlasti juhime Tallinna Transpordiameti tähelepanu vajadusele senine liinilogistika mustamäelaste huvidest lähtuvalt üle vaadata ning vajadusel lisada mõni täiesti uus Mustamäe sisene liin, mis ühendaks tähtsamad tõmbekeskused. TLT AS on selleks valmis, sest linlaste rahulolu on meie tegevuse esmane motivaator.  Tahame ka edaspidi näidata, et oleme mustamäelaste tunnustust väärt.
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.