esmaspäev, 9. aprill 2018

TLT AS viis retrotrammide projekti edukalt lõpule
 
27. märtsil kell 12.00 esitlesime Kadriorus retrotrammi Ernst, mis sai nime diplomaadi ja Eesti Vabariigi järjepidevuse kandja Ernst Jaaksoni auks. Ühtlasi tähistasime Kadrioru liinile retrotrammide toomise projekti edukat lõpule viimist.
Ilm püsis ilus nagu retrotrammide esitlusel tavaks. Rahvast oli omajagu, ajakirjanikud tegid usinalt fotosid ja võtsid intervjuusid.
Kohal oli ka USA suursaadik  James D. Melville Jr., sest elas ju Ernst Jaakson suure osa oma elust Suure lombi taga.
 
Ajakirjanikkel oli huvitav kuulata saadiku muljeid Tallinna ühistranspordist. Mõnda ehk morjendas, et ta meid kiitis.
TLT AS nõukogu esimees Taavi Aas lisas omalt poolt, et ühistransport jääb linnavalitsuse esmaseks prioriteediks ka edaspidi.
Minul, tuli rääkida Ernst Jaaksonist kui väljapaistvast diplomaadist, kes ka kõige karmimatel stagnatsiooniaastatel uskus Eesti iseseisvumisse.
Hiljuti saadeti meile kiri, kus ühe netiväljaande ajakirjanik pahandas, miks sõidab Konstantin Pätsi nime kandev tramm. Selle isiku arvates oli Päts riigireetur. Mul on TLT AS-i juhatuse esimehena hea meel, et saame oma trammidega meenutada eesti rahva tõelisi sangareid, meeldigu see siis radikaalidele või mitte.
Sõna sai ka trammiehitajate esindaja Mart Kirsipuu.
Piduliku osa lõpetas trammiliiklusteenistuse direktor Andres Vään, kes kinkis asjaosalistele vahvad punased trammijuhimütsid.
 
 
Trammijuhid kannavad neid mütse auga.
Kuus retrotrammi jäävad aastateks sõitma Kadrioru liini ning meenutama Konstantin Pätsi, Jaan Poskat, Julius Kuperjanovi, Jüri Vilmsi, Johan Laidoneri ja Ernst Jaaksoni ning nende tublide meeste panust Eesti riigi ülesehitamisse.
 
 
 

Kommentaare ei ole:

Postita kommentaar

Märkus: kommentaare saab postitada vaid blogi liige.